Julens bästa läsning! Läsarnas favoriter 2022

Så var den här igen, den mysigaste tiden på året! Tiden för att krypa upp i soffan med en kopp varm choklad och härlig läsning. Den enda anledningen till att resa sig är för att plocka fram lite rester av julmaten eller för att gå ut och ta en promenad i snön. Självklart har vi laddat upp med årets bästa läsning ur People&Tech.

Det har varit ett intensivt och spännande år i IT och Tech-branschen. People&Tech har funnits med för att bevaka allt som hänt under året. Det har blivit mängder av reportage med intressanta och inspirerande personer, tankeväckande krönikor och kloka kompetenshacks från medarbetarna på Wise IT. Är du rädd att du missat något guldkorn? Nu finns ingen anledning till panik, vi har gått igenom arkivet och sammanställt läsarnas favoriter från året. Så sätt dig bekvämt, här är årets bästa läsning.

Mest lästa reportage

1. ”Prestigelöshet och mod är nödvändiga egenskaper för att du ska vara en bra ledare” Mathias Linarfve

Begreppet ledarskap är brett och omdebatterat. Men vad definierar ett gott ledarskap? Vilken betydelse har egentligen ledarskap inom organisationer? Och vilka är framgångsfaktorerna för ett gott ledarskap? Vi har träffat Mathias Linarfve, VD för Wise IT. Han delar med sig av sitt perspektiv på ledarrollen och vilka framgångsfaktorer han anser behövs för att bli en bra ledare inom IT-branschen.

Läs reportaget här!

2. Ergin Özdemir: “Min väg in i det svenska samhället har krävt en stor dos envishet”

Ergin Özdemir kom från Turkiet till Sverige 1993. Efter en lång karriär i IT-branschen bytte han bana. I dag kallar han sig social entreprenör och är en uppskattad och framgångsrik inspirationsföreläsare. Men hans väg in i det svenska samhället var inte självklar. Det har krävts en stor dos envishet på vägen – och en man som heter Uffe.

Läs reportaget här!

3. Sandra Hindskog grundare av Tjejer kodar: ”Karriärväxling stärker inflödet av kvinnor i IT-branschen”

Sandra Hindskog startade kursverksamheten Tjejer kodar tillsammans med Hanna Pettersson. Det började med en vilja att själva lära sig mer programmering men har i dag – sex år senare – resulterat i att fler än 15 000 kvinnor gått deras utbildningar. De har även lett till att de startat utbildningsföretaget Technigo som hjälper fler att växla till en karriär inom IT.

Läs reportaget här!

Mest lästa krönikor

1. Heidi Tangnäs: Konsulternas drömuppdrags-givare

Att kampen om marknadens bästa konsulter är hårdare än någonsin tidigare känner vi alla till. De flesta uppdragsgivare arbetar därför hårt för att framhäva sig själv som attraktiva uppdragsgivare. Men vad attraheras egentligen IT-specialisterna av? Och hur ska ni göra för att få fram budskapet om varför just ni är en attraktiv uppdragsgivare?

Läs krönikan här!

2. Agnes Billgren: Techindustrins dödläge – Vem agerar först?

Kvinnor inom tech har under de senaste årtiondena gått från att vara persona(s) non grata till att vara det ekvivalenta till att köpa in den senaste Iphonen till alla anställda – Något man skryter om. I många år pratades det om att kvinnor helt enkelt inte var intresserade av teknik på samma sätt som män, och som ett resultat så var nog inte den tekniska branschen ens ett alternativ för många kvinnor att överväga när valet om arbetsplats kom.

Läs krönikan här!

3. Julia Hallberg: Jämn könsfördelning är inte lika med jämställdhet

”Det är så kul att vi har så hög jämställdhet på jobbet, vi är hälften kvinnor och hälften män”. Jag förstår att det är lätt att tänka att så är fallet, men är det verkligen en garanti för jämställdhet? Vad innebär egentligen jämställdhet? Har en organisation nått målet när fördelningen mellan de anställda är 50% kvinnor och 50% män?

Läs krönikan här!

Andra uppskattade artiklar

Experterna delar med sig: 5 tips till dig som vill rekrytera tech-kvinnor

Läs artikeln här!

IT Pulsen: 22% bryter mot IT-säkerhetsreglerna

Läs artikeln här!

Den stora LinkedIn-guiden: Använd LinkedIn som karriäraccelerator!

Läs artikeln här!

Så får du en framgångsrik servicedesk – tips från Årets Servicedesk Manager 2021

Läs artikeln här!

Våga satsa på en ”Rising star” som IT-chef

Läs artikeln här!

700+ kvinnors upplevelser av IT-branschen! Så skapar du en arbetsplats där alla trivs

Läs artikeln här!