People&Tech-toppen: Vårens hetaste läsning

Så var den återigen här, den tiden på året som känns så längt bort under hösten och som man under vintern ibland undrar om man någonsin kommer nå igen. VÅREN! Äntligen är ljuset tillbaka, knopparna börjar titta fram och D-vitamintörstande människor står och trycker längs husväggar. Nu när våren är här tycker vi det passar perfekt att slå sig ner i solen och fylla på med ny inspiration.

Vi har sammanställt en lista över de mest populära artiklarna ur People&Tech under januari, februari och mars. Har du kanske missat något guldkorn?

1. Experterna delar med sig: 5 tips till dig som vill rekrytera Tech-kvinnor

Företagen i Sverige fullkomligt skriker efter IT-kompetens. Dessutom kämpar även många bolag med att attrahera kvinnor till deras IT-avdelningar.  Vi har fått en pratstund med några av experterna på Wise IT för att få ta del av deras bästa tips kring hur organisationer kan arbeta för att lyckas bättre med att attrahera kvinnor i tech-branschen och minska risken för diskriminering.

Läs artikeln här!

2. Agnes Billgren: Techindustrins dödläge – Vem agerar först?

Agnes Billgren har som mål i karriären ”att göra Malmö till en mer jämställd techstad”. I en träffsäker krönika delar hon med sig av sina tankar. Vi behöver få in fler kvinnor i tech-branschen men vem ska agera först? Kvinnorna, eller företagen?

Läs artikeln här!

3. Jonas Hogener: Bli mer objektiv när du rekryterar

Jonas Hogener är tillbaka som krönikör! Hur tokigt och tråkigt det än kan låta så handlar rekrytering inte så mycket om att ha en “god människokännedom” eller generell erfarenhet som chef (eller vad det nu kan vara) utan mer om struktur för att skapa objektivitet och att använda rätt metoder för att utvärdera rätt saker. Han delar nu med sig av tre konkreta tips på hur du kan få in mer objektivitet i dina rekryteringar.

Läs artikeln här!

4. Från munk till molnet – Julien åkte jorden runt och landade som IT-konsult i Sverige

Julien Bisconti lämnade sitt hemland Belgien för att hitta meningen med livet. Han fann lyckan som munk i Thailand men landade till slut Cloudspecialist i Sverige. ”Min karriär har inte varit spikrak men lärdomarna från munklivet har jag glädje av varje dag i mitt jobb som IT-konsult”, säger han.

Läs artikeln här!

 

5. Sandra Hindskog grundare av Tjejer kodar: ”Karriärväxling stärker inflödet av kvinnor i IT-branschen”

Sandra Hindskog startade kursverksamheten Tjejer kodar tillsammans med Hanna Pettersson. Det började med en vilja att själva lära sig mer programmering men har i dag – sex år senare – resulterat i att fler än 15 000 kvinnor gått deras utbildningar. De har även lett till att de startat utbildningsföretaget Technigo som hjälper fler att växla till en karriär inom IT.

Läs artikeln här!

6. Så får du en framgångsrik servicedesk – tips från Årets Servicedesk Manager 2021

Vad vore en Servicedesk utan sina medarbetare? Ingenting förstås. Detta är något som Barbro Kenving vet allt om. Hon har många års erfarenhet som gruppchef för Systembolagets IT Servicedesk och i år fick hon utnämningen Årets Servicedesk Manager. Här berättar om nyckeln till en framgångsrik servicedesk.

Läs artikeln här!

7. Julia Hallberg: Jämn könsfördelning är inte lika med jämställdhet

Vad innebär egentligen jämställdhet? Har en organisation nått målet när fördelningen mellan de anställda är 50% kvinnor och 50% män? Julia reder i detta och dela med sig av sina tankar kring ämnet.

Läs artikeln här!