Julläsning – People&Tech-läsarnas favoriter 2021

Sommaren 2021 lanserades People&Tech och vi är så otroligt glada över den fina respons vi fått och att ni är så många som hittat hit! Vi ser fram emot att fortsätta dela kunskap, spaningar, framgångssagor och krönikor om tech-branschen under nästa år. Men innan vi gör det ska vi ta en liten tillbakablick på året som gått och all spännande läsning. Vi har djupdykt i statistiken och grävt fram årets populäraste läsning. Har du missat några av guldklimparna?

Mest lästa reportage

1. Post Corona: Beteendevetaren Jenny Thalin: “Organisationer står inför ett vägval”

Hur ska organisationer agera för att attrahera och behålla de bästa IT-talangerna och hur ska de egentligen tänka kring den hybrida arbetsplatsen? Vi har intervjuat Jenny Thalin, beteendevetare med en bakgrund inom HR och med ett stort intresse för IT och Tech. Här ger hon sina tankar till dig som funderar på hur organisationer ska agera i ”efter-pandemin-läget”. Ska du återgå till hur det tidigare var eller fortsätta skapa nya normer?
Läs artikeln om Jenny här!

2. Attrahera IT-kompetens – Så gör Avanza

Konkurrensen om IT-kompetensen är hård! Peter Strömberg, CIO på Avanza, försöker hela tiden hitta nya kreativa sätt att komma i kontakt med potentiella nya medarbetare. Genom att skapa möjligheter till möten med nya människor och vara transparent med arbetskulturen hoppas han kunna attrahera personerna som vill vara med och fortsätta utveckla Avanza.
Läs artikeln om Peter på Avanza här!

3. Stefan Thelberg CEO och grundare av Holm Security: ”Mer eller mindre alla bolag har svårt att sydda sig mot olika typer av cyberhot”

Cyberintrång är ett av de största samhällshoten i modern historia och för att komma till rätta med problemet krävs mer kraftfulla åtgärder, enligt Stefan Thelberg, grundaren av cybersäkerhetsföretaget Holm Security. Vi möttes för att lyssna till hans erfarenheter och analys av hotbilden tillsammans med hans tankar om framtiden.
Läs artikeln om Stefan här!

Mest lästa krönikor

1. Jonas Hogener: Sluta ägna er åt ”talent waste”

Å ena sidan pratar vi om “kompetensbristen inom IT” och å andra sidan ägnar vi oss rentav åt “talent waste” och tackar nej till kandidater på subjektiva, otydliga och tveksamma grunder genom slarvigt genomförda rekryteringsprocesser. Ta del av Jonas tankar kring problemet med ”talent waste” inom IT.
Läs Jonas krönika här!

2. Per Defalva: ITIL möjliggör digitaliseringen – Nej, jag är inte från stenåldern!

Tänk dig att du i läser en rekryteringsannons med texten. ”Vi är ett modernt företag som tror på digitaliseringen. Vi söker nu dig som vill hjälpa oss att satsa på ITIL”. Vad hade du tänkt? Ta del av Pers tankar kring ämnet i hans uppskattade krönika!
Läs Pers krönika här!

3. Emelie Fågelstedt: Distansarbete är enkelt – utmaningen ligger i hybriden

Vi har länge pratat om en hybrid arbetsmodell, där vi spenderar viss tid på kontoret och viss tid på distans, men hur fungerar det i praktiken? Ta del av Emelies krönika där hon delar med sig av sina tankar och insikter.
Läs Emelies krönika här!

Andra artiklar läsarna gillade

1. ”Vilka är dina utvecklingsområden?”

Frågan ”vilka är dina utvecklingsområden?” eller ”Vad är dina svaga sidor?” tycker många kandidater är jobbig att få på intervjun. Men att ha ett bra svar kan vara avgörande för om du får jobbet eller inte, så det kan vara bra att förbereda dig på hur du ska svara på frågan redan innan intervjun.
Läs artikeln här!

2. 5 anledningar till varför du ska bli IT-konsult

”Varför ska jag bli IT-konsult?” är en fråga vi ofta får. Det finns många spännande anledningar och vi har listat våra topp 5 anledningar till varför du ska överväga att bli IT-konsult.
Läs artikeln här!

3. 94& av IT-specialisterna vill ha möjlighet att jobba hemifrån

I samband med att restriktionerna om hemarbete lyftes bort tidigare under hösten genomförde Wise IT en undersökning kring hur IT-specialisterna ser på distans-/kontorsarbete. Och resultaten var tydliga, IT-specialisterna vill ha flexibilitet!
Läs artikeln här!