Höstens bästa läsning

Hösten är här på riktigt! Vad passar bättre då än att krypa upp i en härlig fåtölj, med en rykande kopp te och läsa spännande artiklar ur ditt favoritmagasin –  People&Tech?! Vi har samlat den bästa och mest populära läsningen från juli, augusti och september. Trevlig läsning önskar Wise IT!

Julia Hallberg: Jämn könsfördelning är inte lika med jämställdhet

När går det att klassa en arbetsplats som jämställd? Är procentuell fördelning mellan könen verkligen jämställdhet? I vissa fall kan en organisation se väldigt jämställd ut från utsidan, men när chefsroller och kultur uppenbaras kanske den inte längre är så jämställd trots allt. Julia Hallberg reder ut begreppet jämställdhet och ger oss perspektiv i ämnet!

Läs hennes artikel här 

Tech-rekryterarens 7 bästa tips: Så skapar du förutsättningar för en lyckad rekryteringsprocess

För att rekryteringsprocessen skall gå så smidigt som möjligt finns det vissa saker som du som rekryterande chefer bör ta i beaktande. Eftersom målet med rekryteringen är att hitta nästa stjärna till ert team och företag bör det finnas tillräckligt med tid för hela rekryteringsprocessen, samtidigt som man måste ta hänsyn till kandidaters snabbrörlighet på marknaden. Magnus har lång erfarenhet av tech-rekrytering och delar med sig av sina sju bästa tips för en lyckad rekryteringsprocess!

Läs artikeln här

Amalia Ahlsten: Första intrycket – minst lika viktigt för rekryterare som för kandidat!

På 7 sekunder har vi som rekryterare redan fått ett första intryck av kandidater, men vi har även gett ett första intryck till kandidaten i fråga. Men hur påverkar egentligen detta kandidaten bilden som skapats av den organisation du rekryterar till? Employer branding har länge varit ett hett ämne, och i denna artikel diskuterar Amalia Ahlsten kring hur det första mötet med kandidater är viktiga för just detta. Hon delar även fem av sina bästa tips för avslappnade intervjuer!

Läs hennes artikel här

Louise Bosshammar: Nyckel till en lyckad rekrytering sker i nära samarbete!

Att genomföra kvalitativa IT-rekryteringar kan ibland kännas svårt med tanke på branschens hårda marknad. Vissa parametrar kan därför ha stor betydelse i en rekryteringsprocess. Ett nära samarbete mellan rekryterare och rekryterande chefer är en av dessa, i kombination med bland annat tydliga kravprofiler. I en artikel av Louise Bosshammar får vi lära oss mer om hur vi kan tänka när vi genomför rekryteringar för att bland annat främja mångfald och proaktivt arbete.

Läs hennes artikel här

Astrid Dagmar: Behåll talangerna – med hjälp av inkludering

Även om rekrytering kan vara klurigt så hittar man ibland rätt person med rätt kunskap och tänk. Den där medarbetaren som bidrar med nya idéer, innovativa tankesätt och ovanliga erfarenheter, men hur gör man då för att få dem att stanna? Att få medarbetare att känna sig nöjda och inkluderade kräver enligt Astrid Dagmar att arbetsgivare behöver gå nya vägar och göra saker annorlunda. Ta del av hur man skapar lojala medarbetare genom hennes fem nycklar!

Läs hennes artikel här