Årets bästa sommarläsning

Vad är mer sommar än att ligga i hängmattan och njuta av riktigt bra läsning? Är du en av dem som vill fylla på med inspiration från hängmattan så har vi här samlat de mest populära artiklarna i People&Tech från april, maj och juni. Vi önskar dig härlig sommarläsning!

Ergin Özdemir: “Min väg in i det svenska samhället har krävt en stor dos envishet”

Ergin Özdemir kom från Turkiet till Sverige 1993. Efter en lång karriär i IT-branschen bytte han bana. I dag kallar han sig social entreprenör och är en uppskattad och framgångsrik inspirationsföreläsare. Men hans väg in i det svenska samhället var inte självklar. Det har krävts en stor dos envishet på vägen – och en man som heter Uffe. Läs hela artikeln här!

Lars Dobos: Bristen på utvecklare ger bristande säkerhet

Alla IT-relaterade säkerhetsbrister kan i grund och botten härledas till fel i mjukvara, det vi till vardags kallar för buggar. Det händer att det förekommer fel i hårdvara också, såsom de fel som drabbat Intels processorer några gånger genom åren, se till exempel Meltdown, men det hör till undantagen. Läs hela artikeln här!

Sara Jonasson Ginters: Mångfald och inkludering – en nice to have eller genomtänkt och genuint?

Idag pratar många organisationer om hur viktigt det är med mångfald och inkludering. Det är bra. Men som med mycket annat – att säga de rätta sakerna och att göra de rätta sakerna är två vitt skilda ting. Och även om man har de bästa intentioner kan det ändå bli fel. Det är inte alltid lätt att veta var man ska börja och okunskapen eller rädslan för att kliva någon på tårna, exkludera någon eller att det man gör inte ska uppfattas som tillräckligt, kan leda till mindre bra resultat eller att man helt enkelt inte gör någonting alls. Läs hela artikeln här!

Konsultdagbok: En vecka med lösningsarkitekten Stefan

En av de hetaste rollerna på marknaden nu är lösningsarkitekter. Trycket efter dessa är högt och kanske gör det att många överväger det som en möjlig karriärväg. Men hur är det egentligen att arbeta som lösningsarkitekt? Vi har fått följa med IT-konsulten Stefan under en vecka för att få en inblick i hur vardagen som lösningsarkitekt kan se ut. Häng med! Läs hela artikeln här!

Josefine Lindborg: ”Att ni har höj och sänkbara skrivbord är inte ett sätt att jobba med jämställdhet”

Jag stirrar på skärmen där mannen framför mig i teamsmötet tar upp sin kaffekopp och dricker. Jag undrar om jag har hört rätt och känner hur alla mina cylindrar går i gång. Svaret på min fråga ”Hur arbetar ni med jämställdhet på ert företag?” hade precis fått ett svar jag inte ens i min vildaste fantasi hade kunnat tro, ”Vi har höj och sänkbara skrivbord”. Mannen mittemot mig är IT-chef på ett stort företag, han ställer ner koppen och ser glad ut. Troligtvis ser han på mig att jag tappat fokus för han ropar i min hörlur ”Hallå, hörs jag?” samtidigt som han viftar upp och ner med armen. Läs hela artikeln här!