Sommaren bästa läsning och podcasts för dig som gillar teknik!

Sommarens bästa läsning och podcasts för dig som gillar teknik!

Juli är här och för många av oss betyder det att semestern står och knackar på dörren. Det betyder att det är dags att stänga ner datorn, koppla av och njuta av saker som inte är relaterade till jobb. Några av oss tycker däremot att sommaren är ett bra tillfälle att skaffa ny inspiration till hösten. Det finns idag så många bra podcasts och böcker för dig som är teknikintresserad, och det kan vara ett härligt sätt att kombinera avkopplandet och kreativiteten på. Oavsett om du är en hängmatts-människa, solstolsbrud eller en kille som gillar att ta båten ut till en klippa för att njuta av en kall öl så finns det säkert tid koppla av med en inspirerande bok eller lyssna på en teknikinriktad podcast.

Här är tips på några av sommarens bästa podcasts och böcker inom IT och teknik.

”Allt du behöver veta om ny teknik”

Här har du en av Svergies största techpodd där gäster berättar, förklarar och analyserar vetenskapliga och tekniska genombrott som leder till nya sätt att tänka och hur det påverkar vår vardag.

https://podcasts.apple.com/us/podcast/allt-du-beh%C3%B6ver-veta-om-ny-teknik/id1483916137?uo=4

Kodsnack”

Kodsnack är ett poddradioprogram på svenska om utveckling, kodknackande och allt som hör därtill. Kodsnack drivs av Kristoffer Grönlund, Fredrik Björeman och Tobias Hieta

https://podcasts.apple.com/us/podcast/kodsnack/id561631498?uo=4

”En podd om teknik”

En podd om teknik som drivs av Jezper Söderlund, Magnus Jonasson och Johan Larsson. Under lediga former diskuterar vi varje vecka det senaste och mest intressanta inom prylar och tjänster. Ämnen inkluderar t.ex. wearables, webbtjänster, mobiler, datorer, kodning, VR, molntjänster, Facebook, Apple, Google, Microsoft, film, TV, ljud, foto och smarta hem. En podd om teknik är den perfekta podden för dig som är tekniknörd.

https://podcasts.apple.com/us/podcast/en-podd-om-teknik/id309930774?uo=4

The big nine” – en bok av Amy Webb

En bok som har några år på nacken –  men kan vara något för dig som missat den när den lanserades 2019. Introt till boken säger ”Vi gillar att tro att vi har kontroll över framtiden för ”artificiell” intelligens. Verkligheten är dock att vi – de vardagliga människor vars data driver AI – faktiskt inte har kontroll över någonting…

Anti-Tech Revolution: Why and How” – en bok av Theodor John Kaczyn

Även om manga av oss är för framtidens teknik – så finns det en grupp människor som går motsatt håll och motsätter sig allt som har med modern teknik att göra. Theodor är en av dessa människor. Även om vi på People&Tech inte anser att tekniken kommer förstöra samhället, så vill vil tipsa om denna bok.