4 Lästips för dig som vill attrahera fler kvinnor inom IT

Att IT- och Tech-branschen är mansdominerad är knappast någon hemlighet. Många bolag kämpar hårt för att attrahera kvinnor med IT kompetens för att öka mångfalden på sina IT-avdelningar. Mycket går framåt men än finns mycket att göra inom detta område. I People&Tech finns mängder av läsning kopplat till att öka jämställdheten i IT-branschen, här tipsar vi om 4 artiklar du inte får missa!

John eller Jennifer – vem skulle du anställa?

Jag tror att de allra flesta gärna vill tro att det inte förkommer diskriminering i deras rekryteringsprocesser och troligen är det inte många som medvetet väljer/väljer bort sökande baserat på kön. Ändå sker detta gång på gång. People&Tech’s krönikör Sara Jonasson Ginters berättar mer om detta i en träffsäker krönika. Läs krönikan här!

Så lyckas du attrahera kvinnliga utvecklare

En artikel fullproppad med nyttiga tips till dig som vill rekrytera in fler kvinnliga utvecklare. Hur många av tipsen följer du redan idag? Några små justeringar kan ibland ge stor effekt. Läs artikeln här!

Ord har makt

När du skriver en rekryteringsannons gäller det att du tänker till. De ordval du gör kan påverka vilka som kommer att ansöka, i mycket högre grad än vad många tror. Vad innebär egentligen könskodade ord? Och hur ska vi förhålla oss till detta i rekryteringsprocesser? Sara Jonasson Ginters berättar mer om hur språk och enskilda ordval kan påverka utfallet av en rekrytering och ger oss sina bästa tips för att vara inkluderande i krönikan Ord har makt. Läs krönikan här!

Attrahera IT-kompetens – Så gör Avanza

I ett inspirerande reportage får vi möta Peter Strömberg som är CIO på Avanza för att höra hans tankar om hur de jobbar för att attrahera kompetens. Han försöker ständigt hitta nya kreativa sätt att komma i kontakt med kandidater. Bland annat beskriver han hur de som bolag försöker engagera sig i och stötta olika projekt och initiativ för att få in fler kvinnor i tech-branschen. Läs reportaget här!

Trevlig läsning!