Konsultdagbok: En vecka på jobbet med systemförvaltaren Maria

Maria Daleryd kommer från början från ekonomisidan men har under de senaste åren arbetat med att implementera system. Nu har karriären tagit henne vidare till nästa steg som systemförvaltare. Under en vecka har Maria skrivit dagbok och bjuder in oss till en inblick i hur vardagen kan se ut som Systemförvaltare!

Maria arbetar som konsult på Einar Mattsson i rollen som Systemförvaltare. Rollen är ny för henne och hon känner att hon fortfarande mycket att lära sig, dels kring hur organisationen fungerar, dels de system som ska förvaltas. Den nya rollen och att fortfarande ha mycket att lära tycker hon är superspännande och väldigt givande. Nu dyker vi in i Marias dagbok!

Måndag

Måndag igen och dagen spenderades på kontoret. Einar Mattssons lokaler är helt nyrenoverade och ligger på Södermalm och det är verkligen superfint! En tekniker som jag bokat in kom och hjälpte oss att konfigurera en ny skanner som vi behöver inför ett pågående projekt. Jag förberedde även material och skrev en lathund inför kommande utbildning av skannern som jag ska hålla nästa vecka med leverantörsreskontran. Passade även på att äta lunch med mina fantastiska kollegor.

Tisdag

Förmiddagen ägnades åt pågående projekt och några supportärenden som kommit in. Antalet ärenden som kommer in per dag varierar men runt fem om dagen.

Unit4 som är leverantör av vårt ekonomisystem ERP, före detta Agresso, har bjudit in till digitala användardagar så eftermiddagen spenderades med seminarier som innehöll information om nya funktionaliteter och vad flytt till deras molntjänst skulle innebära.

Vanligtvis har jag 1:1 med min chef på tisdagar men vi flyttade på mötet för det krockade med seminarierna. Jag är väldigt glad över att ha Anders som chef, han är verkligen kompetent och lyhörd.

Onsdag

Veckan svischar förbi! Digitala användardagar med intressanta seminarier med Unit4 på eftermiddagen igen.

Morgonen och förmiddagen bestod i att få fram filer till revisorerna som de behövde för granskning. Det var första gången jag utförde detta moment på Einar Mattsson så jag hade min kollega Micke till hjälp. Han finns alltid till hands när det behövs.  Passade även på att göra en lathund på det som behöver utföras så det finns inför nästa granskning. En rolig och givande dag!

Torsdag

Dagen startades upp med ett möte tillsammans med mina närmsta kollegor där vi diskuterade kring de seminarier som vi lyssnat på. Spännande diskussioner och jag ser verkligen fram emot det nya som står på agendan framåt. Jag hade även ett avstämningsmöte med mitt IT-Team. Alltid lika roligt att ses även om det är online. Jag är nyast i gänget så det är trevligt att få lära känna dem bättre.

Fredag

Kan inte förstå hur fort en vecka går när man har roligt! Fredagar används mestadels kring operativa arbetsuppgifter och jag försöker att inte ha alltför många möten för att få att arbeta lite ostört. Har en del dokument kring systemförvaltningen som behöver uppdateras och förnyas. Dagen flöt på bra och nu tar jag helg!

Tack Maria för att du delar med dig av din vardag! Det låter minst sagt som en spännande vardag. Här tar vår inblick in i Marias vardag slut, men kanske fortsatte veckan ute på dansgolvet där Maria gärna spenderar sin lediga tid dansandes till de latinska rytmerna i en salsa.