Nya it-titlar kan attrahera rätt kandidater

Senaste decenniet har tekniken inom IT-branschen förändrats en hel del. Vår vardag har blivit alltmer digital och den tekniska utvecklingen sker hela tiden utan att vi egentligen märker det. Smartphones har blivit en essentiell del av vardagen och snart kan vi kanske helt skrota plånboken pga Apple Pay eller liknande betalfunktioner. Betal-TV har fått en renässans i form av Netflix, HBO och liknande. Vem hade hört talas om Chromecast för 5 år sedan? Vi förundrades över ny teknik som kom och tyckte det var banbrytande. Den nya tekniken blir snabbt vardag och byts ut till ännu nyare alternativ. Mobiltelefoner med knappar och stationära PC:s är förmodligen ett minne blott för de flesta av oss. Vem kommer ihåg Microsofts Zune som var tänkt att utmana Apples iPod? iPoden ligger för övrigt förmodligen och skrotar i någon låda hemma. Många nya banbrytande tekniker har kommit, och försvunnit, under de senaste 10 – 15 åren.

Nya it-titlar speglar teknikutvecklingen

I takt med att tekniken går framåt i ett snabbt, och alltid ökande tempo, har titlar på IT-roller också börjat uppdateras. Om än inte i lika snabb takt. Vi jobbar fortfarande med gamla traditionella roller som IT-support, IT-chef och Onsite-support. Men det kokar och bubblar och nya rolltitlar börjar bli mer och mer etablerade. Verksamhetens alla plan och IT samarbetar mer och mer och de nya digitala rollerna är på snabb frammarsch. De organisationer som är med på racet har även stuvat om sina organisationer och låter IT vara med och styra utvecklingen mycket mer än tidigare.

Varför är det viktigt med titlar?

Varför är det viktigt att hänga med i de nya titlarna då? Framförallt när vi pratar om att attrahera marknadens hetaste kandidater behöver vi använda ett relevant språk. Ska du rekrytera in nya talanger till ditt företag? Glöm inte bort att se över era gamla rolltitlar. Enligt jobbsökande kandidater idag betyder titlar en hel del när de söker jobb. Titeln ska spegla företagets marknadsposition och visa på om man arbetar i framkant och är nytänkande. Att sätta nya titlar på sina roller visar på ett framåttänk, ett branschmedvetande och ett starkt employer brand. Kanske kan man tycka att Data Center Support Specialist är samma som Servicedeskmedarbetare men det kan vara skillnaden mellan inskickad ansökan eller inte.

Några nya heta titlar

Nedan hittar du några mer eller mindre nya titlar som verkar ha kommit för att stanna. I alla fall ett litet tag …

Machine Learning Engineer/AI Developer:

Bygger artificiell intelligens (AI)-system som utnyttjar enorma datamängder för att generera och utveckla algoritmer som kan lära sig och så småningom göra förutsägelser.

RPA Developer

Designar, utvecklar och implementerar mjukvarurobotar, eller bots, för att arbeta tillsammans med människor för att förbättra affärsprocessernas effektivitet.

IoT Engineer

Skapar och utvecklar enheter, sensorer och mjukvara som gör att enheten kan anslutas sömlöst med andra system via 5G.

DevOps Engineer

Designar och utvecklar automatisering av nya moduler/uppgraderingar och fixar i själva produktionsmiljön. 

DevSecOps Engineer

Automatiserar integreringen av säkerhet i varje fas av mjukvaruutvecklingens livscykel, från initial design till integration, testning, driftsättning och mjukvaruleverans.

Data Flow Analyst

Tolkar data och förstår strömningar, helst innan någon annan gör det.

Content Evangelist

Jobbar med vad företaget berättar och framförallt hur och i vilket sammanhang det görs.

Network Explorer

Ansvarar för att bygga företagets affärer med hjälp av nätverk och utvecklas tillsammans med omgivningen.

CDO – Chief Digital (kan också stå för Data eller Diversity) Officer

Leder digitala förändringsprocesser i företaget.

CXO – Chief Experience Officer

Ansvarar för den övergripande upplevelsen (både internt och externt) av en organisation.

Data Visualiser

Skapar struktur och överblick för att visa att affärsmöjligheter från data är nyckeln till framgång.

Cloud Developer/Architect

Handlar om att avgöra vilka tjänster som kan köras i molnet, samt vilket moln, med hänsyn till säkerhet och tillgänglighet.

CINO – Chief Innovation Officer

Ansvarar för företagets innovationsprocess gällande strategier, affärsmöjligheter och ibland även teknik.

Johan Eriksson
IT RECRUITMENT CONSULTANT, WISE IT

Johan har lång erfarenhet inom arbetsmarknadsrådgivning och har sedan 2016 verkat inom IT branschen. Först som arbetsmarknadsansvarig inom utbildning för utvecklare och IT support och sedan 2018 som rekryteringskonsult inom tech. Johan har arbetat med de flesta roller inom tech, Business IT samt IT management. Han har ett intresse och en god förståelse för olika verktyg och plattformar samt tycker det är spännande att tillsätta komplexa nyckelroller. Vidare tar han ofta med sig macroperspektivet in i sina rekryteringar och arbetar enligt statistiskt fastlagda best practices.